Festlig bricka med kallskuret och ost

Serverar: 8 portioner

Festligt och trevligt när gästerna själva kan ta för sig av godsakerna. Variera frukten utifrån tycke och smak. Serveras med bröd, smör och salta kex.

Ingredienser

  • 6 hg skivat kallskuret t ex rökt skinka, rökt kalkonbröst eller lufttorkad skinka
  • 200 g brieost
  • 200 g ädelost
  • 400 g port salut
  • 1 melon, honungs eller galia
  • 1/2 vattenmelon
  • 1 färsk ananas
  • 6 hg kärnfria vindruvor
  • 5 kiwifrukter
  • 5 päron
  • 1 mango
  • 3 persikor eller nektariner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 5 kvisttomater
  • 8 grillspett av trä
  • Instruktioner

    1. Skär botten av tomaterna och ställ dem på en stor bricka.
    2. Skär tomaterna i klyftor men inte ända ner. De ska fortfarande hålla ihop.
    3. Lägg det kallskurna i fina grupper runt tomaterna. Placera ut osten och all frukt skuren i skivor och bitar runt om i små grupper. Osten ska inte skäras. Det får gästerna göra själva.
    4. Skär botten av melonen så den kan stå och skär av ett stort lock helst i ett fint taggmönster. Skrapa ur kärnorna.
    5. Skär locket i skivor och lägg på brickan. Trä upp vindruvor, paprikabitar och bitar av vattenmelon omvartannat på grillspetten och stick ner i melonskålen.
    6. Använd din egen kreativitet för att få brickan så inbjudande som möjligt!! Variationsmöjligheterna är stora. Ta det ni tycker bäst om.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 14 november 2008

    Hej Christa! När jag skulle söka och lägga in persikor med ädelost hittade jag detta receptet, som jag givetvis sparade. Detta recept var bland det bästa jag sett här. Tycker verkligen du skall tipsa medlemmar när de söker till buffé osv. Hälsningar Ulla Tack förresten för alla recept du sparar av mej!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben