Festlig fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Rödspätta, dill, potatismos och räkor- allt i en form.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 500 g rödspättafiléer
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Potatismos
  • 750 g mjöliga potatisar
  • 1 msk smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk mjölk
  • Sås
  • 3 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning eller 2 konc fiskfond
  • 2 dl grädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron (rivet skal + 1 msk pressad saft)
  • 1 dl riven ost
  • Garnering
  • Sparade räkor
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Potatismos: Skala och skär potatis i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skala räkorna
    4. Sås: Blanda alla ingredienserna utom osten och koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min.
    5. Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dom i en smord form. Salta och peppra. Låt formen stå i ugnen ca 10 min. Ta ut och häll av vätskan som bildas Spritsa moset utmed kanterna. Lägg på hälften av räkorna och häll över såsen. Strö över osten.
    6. Ställ in i ugnen igen. Gratinera tills ytan fått fin färg och fisken är genomstekt, ca 20 min. Garnera med resten av räkorna och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben