Rödspätta, dill, potatismos och räkor- allt i en form.
Ingredienser
500 g räkor med skal
500 g rödspättafiléer
1 tsk salt
2 krm peppar
Potatismos
750 g mjöliga potatisar
1 msk smör
2 äggulor
1 msk mjölk
Sås
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning eller 2 konc fiskfond
2 dl grädde
3 msk vetemjöl
2 msk hackad dill
1 citron (rivet skal + 1 msk pressad saft)
1 dl riven ost
Garnering
Sparade räkor
Dill
Instruktioner
- Ugn: 225 grader
- Potatismos: Skala och skär potatis i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör, äggulor och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Skala räkorna
- Sås: Blanda alla ingredienserna utom osten och koka upp under omrörning. Sjud såsen 3 min.
- Rulla ihop fiskfiléerna och lägg dom i en smord form. Salta och peppra. Låt formen stå i ugnen ca 10 min. Ta ut och häll av vätskan som bildas Spritsa moset utmed kanterna. Lägg på hälften av räkorna och häll över såsen. Strö över osten.
- Ställ in i ugnen igen. Gratinera tills ytan fått fin färg och fisken är genomstekt, ca 20 min.
Garnera med resten av räkorna och dill.
Liknande recept
Kommentarer (0)