Festlig hallonpaj

Serverar: 8-10 portioner

Brukar använda den som tårta blir alltid uppskattad.

Ingredienser

  • Pajbotten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 1 gelantinblad
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 200 g färska hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda samman vetemjöl, havregryn och socker. Tillsätt smöret. Blanda ihop till en deg som du trycker ut i en pajform. Grädda 10 min, 200 grader.
    2. Fyllningen: Blötlägg gelantinbladet. Blanda mjölk, grädde, äggulor, socker och potatismjöl i en kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i den varma krämen. Låt krämen svalna medan du rör om då och då. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret ganska hårt. Rör sedan ner det i den kalla krämen.
    3. Fördela krämen i pajskalet, dekorera med hallon och pudra lite florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    hundtoki 27 augusti 2009

    Den var god! Jag skulle kryssa i 4 stjärnor men det blev fel och bara en. Den var lite smaklös. Jag undrar om det skulle vara gott att ha i lite citronskal? Roligt att göra en anorlunda paj! Tack!!! ska baka den igen med lite citron i på prov hi hi

    hundtoki 30 augusti 2009

    Jag glömde att berätta att jag bakade den glutenfritt. Hade i 130 gr glutenfritt mjöl utan bakpullver och mjölk istället för vetemjöl och det gick jätte bra!! Bakade den igen och hade i citron skal och det blev jätte gott. Tack Hundtoki

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben