Festlig kasslerlåda (Dagisrecept)

Serverar: 4 portioner

En litet festligare dagispärla. Vi gjorde det här receptet ibland när något av barnen hade födelsedag.

Ingredienser

  • 1 buljongtärning
  • Vatten
  • 1½ dl långkornigt ris
  • ½ gurka
  • 500 g benfri kassler
  • 6 ananasskivor
  • 6 cocktailtomater
  • Béarnaisesås (pulver)
  • 2 dl riven ost med smak
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningens anvisningar men med 1 dl extra vatten och smulad buljongtärning. Lägg det kokta riset i en smord form.
    2. Tärna gurka och kassler och fördela först gurkhacket över riset, sedan kasslern. Lägg ananasskivorna ovanpå och 1 cocktailtomat i varje ring. Ringla över béarnaisesåsen och strö till sist på riven ost.
    3. Ställ formen mitt i ugnen och grädda i 175-200° tills allt är genomvarmt, ca 10-15 minuter. Bjud en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    micro 1 juni 2012

    Det konstiga med denna rätten är, att det faktiskt smakar gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben