Serverar: 5-6 portioner
Tid: 1 timme 15 minuter
Allt-i ett-rätt med köttfärslimpa,potatisgratäng och grönsaker
Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen. Låt stå och svälla c:a 10 minuter. Skala under tiden potatisen, och skiva tunt. Lägg den i en bunke och salta. Vänd potatisen så saltet fördelas jämnt. Olja en stor, rektangulär form lätt. Blanda ned köttfärsen i smeten du gjort tidigare, forma därefter färsen till en långsmal limpa, lämna utrymme kvar i kortändarna av formen. Strö ut den skivade potatisen runt om, grädda i 15 minuter. Skär auberginer och rödlök i bitar, blanda oljan och salt i en skål och vänd ned grönsakerna. Skär tomaterna i halvor, skiva oliverna. Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader. Häll vispgrädden över potatisen, strö över aubergine, lök, tomater och oliver. Grädda i c:a 35 min. Tag ut och strö över fetaosten.
Tack för ett supergott recept, jag hade soltorkade tomater i färsen:-) mums
God vardagsmat..