Festlig köttlimpa

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Allt-i ett-rätt med köttfärslimpa,potatisgratäng och grönsaker

Ingredienser

  • köttlimpan
  • c:a 700 g nöt- eller blandfärs
  • 1/2 dl rivet franskbröd eller ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 liten riven lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk rosmar
  • oliver med paprikafyllning efter behag
  • salt
  • peppar
  • potatisgratäng och grönsaker
  • 1 kg potatis (c:a 14 st medelsmå potatisar)
  • 2 små auberginer
  • 2 rödlökar
  • 200 g fetaost av god kvalitet
  • 250 g coctailtomater
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk olivolja , gärna en del smaksatt m basilika el lime
  • oliver med paprikafyllning
  • salt
  • Instruktioner

    Börja med att sätta ugnen på 250 grader och skiva oliverna,blanda därefter samman alla ingredienser till köttlimpan förutom själva färsen. Låt stå och svälla c:a 10 minuter. Skala under tiden potatisen, och skiva tunt. Lägg den i en bunke och salta. Vänd potatisen så saltet fördelas jämnt. Olja en stor, rektangulär form lätt. Blanda ned köttfärsen i smeten du gjort tidigare, forma därefter färsen till en långsmal limpa, lämna utrymme kvar i kortändarna av formen. Strö ut den skivade potatisen runt om, grädda i 15 minuter. Skär auberginer och rödlök i bitar, blanda oljan och salt i en skål och vänd ned grönsakerna. Skär tomaterna i halvor, skiva oliverna. Tag ut formen och sänk värmen till 175 grader. Häll vispgrädden över potatisen, strö över aubergine, lök, tomater och oliver. Grädda i c:a 35 min. Tag ut och strö över fetaosten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mammamys 4 april 2008

    Tack för ett supergott recept, jag hade soltorkade tomater i färsen:-) mums

    saxa 3 februari 2010

    God vardagsmat..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben