Festlig kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Krämig soppa med topping.

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 3 schalottenlökar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 10 dl vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • Några persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 200 g färska champinjoner
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • Topping
  • 1 äpple
  • 140 g bacontärningar
  • 150 g färska champinjoner
  • 2-3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 4 bitar. Skala lökarna och hacka dem. Skala morot och palsternacka och tärna dem. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt grönsakerna, persilja, lagerblad, svartpepparkorn och kycklingbitarna. Låt allt småkoka under lock ca 35-40 minuter.
    2. Tag upp kycklingen och sila buljongen. Befria kycklingen från skinn och ben. Dela köttet i mindre bitar. Ansa och skiva svampen. Fräs den i lite matfett tills vätskan har kokat in och svampen har fått lite färg. Strö över mjöl och rör om. Späd med 6 dl silad buljong, mjölk och grädde. Låt soppan småputtra ca 10 minuter. Tillsätt kycklingbitarna och smaka av. Låt soppan bli genomvarm. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Ansa och skiva svampen. Fräs äpple, svamp och bacontärningar i lite matfett tills allt har fått fin färg. Rör ner hackad persilja.
    3. Häll upp den heta soppan i portionsskålar och toppa dem med äppleröran. Bjud gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben