Festlig Laxrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

En lätt och omtyckt laxrulle som passar bra på alla buffebord

Ingredienser

  • 400 g rökt skivad lax
  • 1 ask philadelphiaost naturell
  • Röd stenbitsrom
  • 100 g skalade räkor
  • Wasabi (japansk pepparot)
  • Salt
  • Dill
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna i mindre bitar. Blanda ihop Philadelphiaosten med räkor och wasabi
    2. Smaka av med lite salt och ev mer wasabi Lägg ut den skivade laxen på folie. Lägg laxen lite över varandra. Bred ut ost/räkblandningen tunt och jämnt över laxen.
    3. Rulla ihop till en stadig rulle med hjälp av folie. Lägg in rullen några timmar i kylen. Skär upp bitar av rullen (ca 1 cm tjocka)
    4. Lägg upp på ett serveringsfat och toppa varje rulle med stenbitsrom, dill och en liten trekant av citron. Succén är ett faktum.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bitten56 29 juni 2012

    Tack för ett underbart recept, ska göras många gånger om. Hade det på buffebordet på midsommarafton, rullarna gick åt som smör i solsken. Jag hade vanlig riven pepparrot istället för wasabi. Det blir såklart en stark 5:a.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben