Festlig potatismoskaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Trevligt tillbehör till kött eller fisk. Ser ut som en sufflé.

Ingredienser

  • 8 normalstora potatisar av mjölig sort
  • 1 äggula
  • 2 msk smör
  • 1-2 dl mjölk
  • 1 dl västerbotten ost (riven)
  • Salt
  • Peppar
  • Muskot
  • Smördeg
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och låt den torka på eftervärmen. Stöt potatisen och använd sedan elvisp. Vispa och ta i smöret och mjölken (moset ska bli fluffigt). Rör ner kryddor, ost och äggulan med slev. (Äggulan kan uteslutas om man är allergisk) Baka ut smördegen (går alldeles utmärk att använda köpt), använd ett mått på 10-12 cm i diameter och skär ut rundlar. Fyll på rundeln med ca 1 dl potatismos, lägg en rundel över och vik in kanterna och tryck till med gaffel. Grädda i ugnen ca 20 minuter på 220 grader vanlig ugn eller 200 grader varmluftsugn.
    2. Servera till kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben