Festlig risrätt

Serverar: 4-5 portioner

Smakar väldigt gott.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 1/2 dl ris
  • 1 tsk salt
  • ev 1/2 tsk curry
  • 250 gram champinjoner
  • 1 purjolök
  • 250 gram skinka i tärningar
  • 4 st ananasringar
  • 2 dl mellangrädde
  • 2 dl majonäs
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Koka riset under lock. Lägg det sedan i en form.
    2. Fräs champinjoner & purjo i lite matfett tills vätskan kokas in. Blanda det tillsammans med riset. Även skinkan & ananasen.
    3. Vispa grädden till ett skum. Blanda i majonnäsen & äggulorna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum & häll i det i gräddblandningen. Slå såsen över riset. Strö över riven ost. Gratinera i 200 gradig ugng i 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben