Festlig rostbiffsgryta

Serverar: 4 portioner

Det är många goda smaker i den här grytan!

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av rostbiff
  • 1 msk smör (alt margarin)
  • 1 ½ dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 50 g fransk getost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 5 blad färsk basilika (alt 1 tsk torkad)
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 250 g squash
  • 1 röd paprika
  • 150 g färska champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Bryn grytbitarna i smör (margarin) i stekpanna. Lägg över köttet i en gryta. Tillsätt matlagningsvin, köttbuljong, tomatpuré, dijonsenap, getost, vitlök, ingefära, basilika, salt och vitpeppar. Låt allt sjuda ca 10 minuter. Hacka squash, paprika och champinjoner. Fräs grönsakerna i oljan. Lägg dem i grytan tillsammans med crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
    2. Servera med ris, grönsallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben