Festlig Svampsås

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 15 minuter

En enkel och god sås som passar till allt kött. Vi har den alltid när vi gör planka.

Ingredienser

  • 75 gr svamp i bitar (t ex murklor, gärna på burk)
  • 3 msk finhackad scharlottenlök
  • 2 msk smör
  • ½ dl vitt portvin
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs svamp och lök i smöret, utan att det får färg. Tillsätt portvinet och låt det koka in. Häll i grädden och låt såsen koka ihop något. Smaksätt med salt och peppar.
    2. Tips: Om du steker kött samtidigt häll i skyn från köttet innan du smakar av. Annars lägg i en bit köttbuljongtärning så blir smaken rundare.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    AnkiHbg 30 mars 2009

    Går jättebra att byta ut portvinet mot vanligt vitt vin el matlagningsvin mums

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben