Dipsås med enkla ingredienser, går snabbt att laga och smakar ljuvligt. Röd pesto på soltorkade tomater finns på glasflaska eller tub i välsorterade livsmedelsbutiker.
Ingredienser
225 g tonfisk i vatten
2 små inlagda gurkor
1 dl lättmajonnäs
1 msk hackad slätbladig persilja
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk soltorkad tomatpesto
½ tsk nymald svartpeppar
1 baguette till servering
Instruktioner
- Lägg tonfisken i en sil och låt den rinna av ordentligt. Lägg över tonfisken i en skål och smula den fint med en gaffel. Finhacka de inlagda gurkorna.
- Tillsätt majonnäs, gurkhack, persilja, citronsaft, tomatpesto och svartpeppar till tonfisken och blanda. Dipsåsen är godast om den fortfarande innehåller lite större bitar, så blanda inte för väl.
- Skiva baguetten. Lägg upp dipsåsen i en skål och servera med baguetteskivorna. Dipsåsen kan lagas i förväg och förvaras i kylen fram tills den ska serveras.
- Man kan även servera den till grönsaksstavar, eller lägga upp den på blinier som plockmat.
Liknande recept
Kommentarer (0)