Festlig tonfiskdip

Serverar: 4 portioner

Dipsås med enkla ingredienser, går snabbt att laga och smakar ljuvligt. Röd pesto på soltorkade tomater finns på glasflaska eller tub i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

  • 225 g tonfisk i vatten
  • 2 små inlagda gurkor
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk hackad slätbladig persilja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk soltorkad tomatpesto
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 baguette till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg tonfisken i en sil och låt den rinna av ordentligt. Lägg över tonfisken i en skål och smula den fint med en gaffel. Finhacka de inlagda gurkorna.
    2. Tillsätt majonnäs, gurkhack, persilja, citronsaft, tomatpesto och svartpeppar till tonfisken och blanda. Dipsåsen är godast om den fortfarande innehåller lite större bitar, så blanda inte för väl.
    3. Skiva baguetten. Lägg upp dipsåsen i en skål och servera med baguetteskivorna. Dipsåsen kan lagas i förväg och förvaras i kylen fram tills den ska serveras.
    4. Man kan även servera den till grönsaksstavar, eller lägga upp den på blinier som plockmat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben