Festliga jättetårtan

Serverar: 20-25 portioner

Vem letar inte efter stora tårtor ibland!

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl kakaopulver
  • Fyllning
  • 2 burkar krossad ananas à ca 375 g
  • 6 dl vispgrädde
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 liten burk ananasringar ca 250 g
  • chokladströssel
  • Instruktioner

    1. (Bottnar kan göras i förväg och frysas)
    2. Sätt ugnen på 175 grader Smörj och bröa en långpanna ca 30 x 40 cm Smält smöret och låt det svalna Vispa ägg och socker pösigt Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakaopulver Rör försiktigt ned mjölblandningen i äggsmeten Tillsätt smöret Häll smeten i en långpanna och bred ut den jämnt Grädda kakan i ugnen ca 20 min Stjälp upp kakan på en bricka och låt den kallna
    3. Dela kakan i två tunna bottnar Fördela den krossade ananasen på den ena av bottnarna Vispa grädden Blanda den med apelsinjuicen Lägg samman tårtbottnarna med apelsingrädde emellan och ovanpå Garnera med små ananasbitar och strössel

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben