Festliga kaffemuffins

Serverar: 12 portioner

Ljuvligt goda muffins med mild kaffesmak som garneras med en len topping. Glutenfria

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 glutenfri fin mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kaffepulver
  • 1½ dl kesella
  • Topping
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk kanel
  • 12 st kaffebönor av choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smörsmeten tillsammans med kesellan. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
    3. Rör samman alla ingredienser till toppingen och spritsa på muffinsen. Toppa med en kaffeböna på varje.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben