Festliga kycklingpaket

Serverar: 4 portioner

Marinerade inbakade kycklingfiléer, en bjudrätt som kan stå färdig på plåten och ugnsstekas i sista minuten.

Ingredienser

  • 6-8 kycklingfiléer
  • Marinad
  • ½! dl vinäger
  • ½ dl soja
  • ½ dl olja
  • 2 citronskivor
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 3-4 tinade smördegsplattor
  • Ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden i en kraftig plastpåse och lägg ner filéerna. Knyt igen påsen och lägg den i kylen i ca 2 timmar.
    2. Dela varje smördegsplatta i 2 delar, som kavlas ut till dubbel storlek.
    3. Torka av filéerna och lägg dem på smördegen. Vik ihop till paket , som läggs på smord plåt med skarven neråt.
    4. Pensla med ägg och stek 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
    5. Servera genast med t ex wokade grönsaker.
    6. Ugn: 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lene67 29 december 2011

    Mycket gott och uppskattat av gästerna. Men man kan gott dela fileérna så de blir lite mindre och då också förkorta tiden i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben