Marinerade inbakade kycklingfiléer, en bjudrätt som kan stå färdig på plåten och ugnsstekas i sista minuten.
Ingredienser
6-8 kycklingfiléer
Marinad
½! dl vinäger
½ dl soja
½ dl olja
2 citronskivor
2 krm svartpeppar
½ tsk salt
3-4 tinade smördegsplattor
Ägg till pensling
Instruktioner
- Blanda marinaden i en kraftig plastpåse och lägg ner filéerna. Knyt igen påsen och lägg den i kylen i ca 2 timmar.
- Dela varje smördegsplatta i 2 delar, som kavlas ut till dubbel storlek.
- Torka av filéerna och lägg dem på smördegen. Vik ihop till paket , som läggs på smord plåt med skarven neråt.
- Pensla med ägg och stek 35-40 minuter i nedre delen av ugnen.
- Servera genast med t ex wokade grönsaker.
- Ugn: 225 grader
Liknande recept
Kommentarer (1)
Mycket gott och uppskattat av gästerna. Men man kan gott dela fileérna så de blir lite mindre och då också förkorta tiden i ugnen.