Festliga kycklingrulader

Serverar: 4 portioner

Tunnskivade, fyllda kycklingfiléer blir möra och extra goda i en krämig och smakrik sås. Har du ingen ugnssäker stekpanna går det lika bra att eftersteka ruladerna i en vanlig ugnsform.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, tunnskivade
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • 6 salladslökar
  • Smör till stekning
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • 11 tsk majsstärkelse + vatten
  • Chiliflakes
  • Färsk rosmarin
  • Tillbehör
  • Potatis eller ris
  • Grönsaker, t ex sugar snaps och tomater
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé i tre tunna bitar om de inte är redan tunnskivade.Banka ut mellan plastfolie med en köttplattare eller med en kastrullbotten tills de är 5-7 mm tjocka. Krydda med salt och peppar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela skinkskivorna på längden och lägg en på varje filébit. Strö över citronskal och lite hackad rosmarin. Ansa salladslöken och dela den på mitten. Lägg en halva på tvären vid ena änden av varje filé och rulla sedan ihop.
    4. Fäst med tandpetare. Salta och peppra runtom. Hetta upp en klick smör i en ugnssäker stekpanna och stek ruladerna på ganska hög värme tills de får fin färg. Efterstek i ugnen ca 15 minuter.
    5. Ta upp ruladerna ur pannan och håll dem varma. Vispa ur pannan med vin, buljong och grädde. Låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Red av såsen med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
    6. Ta ur tandpetarna och lägg ner ruladerna i stekpannan igen, strö lite chiliflakes över och dekorera med färsk rosmarin.
    7. Servera med kokt potatis eller ris samt en enkel sallad på till exempel tomater och förvällda sugar snaps.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben