Festliga minilimpor

Serverar: 25-30 portioner

De här små filmjölkslimporna kommer att göra succé när du ställer fram dem på bordet!

Ingredienser

  • 4 dl glutenfritt ljust mjöl
  • 3 dl glutenfritt grovt mjöl
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 msk chiafrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk, eventuellt laktosfri
  • 1 dl rivna morötter
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt filmjölk, rivna morötter och flytande honung. Pensla minimuffinsbleck med smör och strö över glutenfritt mjöl.
    3. Fördela smeten i blecket och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben