Festmat i form

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Detta recept hittade jag i en veckotidning för många år sedan. Lätt att laga och väldigt god.

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler i tunna skivor
  • 1 burk sparris
  • 4 portioner ris (långkornigt)
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 1 kryddmått oregano
  • Gratängsås
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl kaffegrädde + sparrisspad
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset. Blanda ner 1 msk smör, salt, svartpeppar och lite smulad oregano när riset är färdigt. Bred ut det i en ugnseldfast form. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skiva kasslern i 1/2 cm tjocka skivor. Linda in ett par sparrisar i varje kasslerskiva. Lägg sedan skivorna med skarven nedåt över riset i formen. Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och späd med sparrisspad och grädde. Smaka av med kryddorna och rör ner osten som får smälta. Till sist rör du ner de bägge äggulorna.
    3. Slå såsen i formen och gratinera i ugn tills ytan fått fin färg. Serviera gärna en sallad till. Du kan göra i ordning hela rätten i förväg och värma upp den i ugnen i lite lägre ugnsvärme ca 200 grader till 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 21 december 2009

    Mums det var jättegott Kommer att göras fler gånger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben