Festpaj i långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Om en stor paj ska tillagas till en fest passar denna bra.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g djupfryst broccoli
  • 250 g rökt skinka
  • 425 g champinjoner på burk
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 400 g riven Västerbottensost
  • 3 msk chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman ingredienserna till pajdegen och låt vila i 15 minuter. Kavla ut pajdegen i en långpanna 50 x 40 cm, nagga och förgrädda i 200 grader i 10 minuter.
    2. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen, dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjonerna och purjolök i smör någon minut i stekpanna. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor.
    3. Lägg broccoli, skinka, chaminjoner och purjolök i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben