Festpaj i långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Bra om man är många vid middagsbordet

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g Svenskt Smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g fryst broccoli
  • 250 g rökt skinka
  • 1 burk champinjoner, 425 g
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk Svenskt Smör
  • 8 ägg
  • 8 dl Mjölk
  • 400 g riven Västerbottensost
  • 3 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lotten_J 27 september 2012

    Denna får premiär på min 50-års dag, tänkte att jag använder en säker källa även om jag inte smakat den tidigare, återkommer med betyget senare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben