Festpaj i långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Festpaj i långpanna

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g fryst broccoli
  • 250 g rökt skinka
  • 1 burk champinjoner, 425 g
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 400 g riven Västerbottensost
  • 3 msk chilisås
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.
    2. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över.
    3. Grädda i 200°, ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sarco 27 mars 2010

    jättegod! bjöd på denna på min sons kalas.. alla tyckte om den!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben