Festpaj i långpanna

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Festlig och god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 200 g smör
  • 4 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 250 g fryst broccoli
  • 250 g rökt skinka
  • 1 burk champinjoner, 425 g
  • 1 dl hackad purjolök
  • 1 msk smör
  • 8 ägg
  • 8 dl mjölk
  • 400 g riven västerbottens ost
  • 3 msk chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30*40 cm. Nagga och förgrädda i 200 grader i 10 min. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå över äggstanningen. Grädda i 200 grader, ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben