Festrätt med kantareller

Serverar: 4 portioner

De första kantarellerna vi plockar på sensommaren måste ha värdigt sällskap. Här med ox- och fläskfilé. En exotisk rätt p.g.a. den syltade ingefäran.

Ingredienser

  • 250 g fläskfilé
  • 250 g oxfilé
  • 1 liter kantareller
  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ dl rödvin
  • 1 msk finklippt persilja
  • 1 msk finklippt dill
  • 6 msk kaffegrädde eller gräddfil
  • 2 syltade ingefärsfrukter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor. Dela i mindre bitar.
    2. Rensa och skölj kantarellerna, skär ner dem och hacka löken smått.
    3. Låt lök och svamp puttra i oljan i stekpanna. Rör då och då tills svampen är gyllenbrun och löken nästan helt mjuk. Lägg svamp och lök åt sidan, håll det varmt.
    4. Fräs nu hastigt upp köttet i samma stekpanna, krydda. Tillsätt svampen och löken.
    5. Häll över rödvin, strö över persilja och dill. När rödvinet kokat in, rör ner grädden och låt svamp, lök och kött sjuda ihop några minuter i denna.
    6. Hacka under tiden ingefärsfrukterna fint. Strö över dessa som sista moment. Bjud rätten direkt ur pannan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben