Feta färsbiffar med syrlig sås -LCHF

Serverar: 4 portioner

Sååå goda. Även för de som inte äter enligt LCHF

Ingredienser

  • 300 g fläskfärs
  • 300 g blandfärs
  • 2 ägg
  • ½ riven lök
  • ½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipeppar
  • Smör
  • Sås
  • 2 msk rödvinsvinäger/Balsamico
  • 2 msk tomatpuré
  • ½ dl vatten
  • 1-2 dl grädde
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 msk fryst basilika
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Riv löken. Blanda snabbt allt till biffarna. Forma till biffar och stek dem i smör på medelvärme tills de är helt genomstekta men inte torra.
    2. Vispa ur pannan med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen men spara smöret.. Låt såsen puttra lite. Späd med mer grädden om det behövs. Klicka tillsist i smöret. Rör såsen blank.
    3. Lägg tillbaka biffarna och låt dem bli varma i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    finemangsminister 11 november 2009

    Jag tycker den syrliga såsen blir en unik ton till maträtten. I och med att de flesta såser i LCHF-dieten ofta är gräddiga så tycker jag den här verkligen sticker ut lite extra! Toppen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben