Fetafylld paprika

Serverar: 4 portioner

Grillningen ger paprikan en speciell, rökig smak och dess naturliga sötma utgör en perfekt komplement till den lätt syrliga vetesalladen.

Ingredienser

  • 100 g bulgur
  • 2 röda, gula eller orange paprikor
  • 150 g smulad fetaost
  • Ca 3 dl blandade hackade färska örter, tex. Persilja, mynta, dill, basilika och koriander
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Havssalt
  • Nymald svartpeppar
  • Servering
  • Grönsallad
  • Pitabröd
  • Instruktioner

    1. Lägg bulgurn i en skål, häll över kokande vatten så att det täcker och låt stå 30 minuter tills grynen har svällt och blivit knubbiga. Häll av eventuellt kvarvarande vatten.
    2. Skär paprikorna i halvor på längden. Skrapa ur och kasta kärnor och mellanväggar men lämna kvar stjälken, den gör att paprikan håller formen bättre.
    3. Lägg övriga ingredienser i en skål, tillsätt den blötlagda bulgurn, salta och peppra och blanda väl. Fyll paprikahalvorna med blandningen.
    4. Grilla på het grill eller i grillpanna tills paprikan är genomstekt och har svalnat på undersidan och fyllningen har blivit genomvarm. Servera med en frasig grönsallad och varmt pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben