Fetafyllda paprikor

Serverar: 4-6 portioner

Paprikabåtar fyllda med en välkryddad fetaoströra, kan serveras varma eller ljumma.

Ingredienser

  • 3 medelstora paprikor, gärna 1 gul, 1 grön, 1 röd
  • 100 g fetaost
  • 100 g kesella gourmet
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk fransk ljus senap
  • 2 msk pressad citron
  • Ca 3 msk hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • Färska basilikablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Skär bort stjälken med en liten, liten bit av paprikans bas. Dela i halvor och kärna ur. Skär sedan varje bit i 2 bitar på längden.
    2. Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt och förväll paprikabitarna i ca 3 minuter. Ta upp och spola av dem i kallt vatten. Låt rinna av väl.
    3. Smula fetaosten i en bunke och rör eller mosa den med några stänk olivolja, kesellan, hackad persilja, senap, citron och pressad vitlök. Röran skall bli smidig.
    4. Lägg en stor klick av röran i varje paprikabit, lägg dem i en oljad form och grädda mitt i ugnen 25-35 minuter i 175 grader. Låt svalna och garnera med färska basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben