Fetaost och tomatmuffins

Serverar: 12 portioner

Jättegoda mufffins att servera till en sallad eller på buffé.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk torkad oregano
  • 150 g fetaost
  • 1 dl grovhackade soltorkade tomater i marinad
  • Ca 7 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme. Rör ut jästen i vattnet. Blanda i olja, honung, salt, oregano, smulad fetaost och soltorkade tomater. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk i ca 45 minuter.
    2. Smörj en muffinsform för 12 muffins. Om du inte har någon sådan kan man grädda runda portionsbullar på en bakpappersklädd plåt.
    3. Ta upp och arbeta degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Lägg en bulle i varje form eller på plåten. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Pudra över lite mjöl och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    5. Lossa bröden försiktigt , men låt dem svalna i formarna.åå

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben