Fetaostbakad lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

väldigt god och lite festligare laxrätt

Ingredienser

  • 2 paprikor i olika färger
  • 4 portionsbitar lax
  • 100 g fetaost
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
  • Sås
  • 1/2 riven gurka
  • salt
  • peppar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    Lägg strimlad paprika i en smord form. Krydda laxen (gärna med lite citronpeppar också) och lägg dem på paprikabädden. Mosa fetaosten med äggulan, salt och peppar. Fördela röran över laxen, tryck även in röran lite så att den fastnar. Sätt in laxen i ugnen, 20-25 min, på 225 grader. Såsen: strö salt äver gurkan och låt stå fem min. pressa ner vitlök i gräddfilen och blanda med gurkan. Servera kalaset med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    petrarask 17 oktober 2008

    Hur gott som helst

    bummlen 8 mars 2010

    En god vardagsrätt. Smidig att laga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben