Supergod, passar utmärkt att servera till nyårsmiddag
Ingredienser
8 potatisar
2 rödlökar
2 tsk salt, ev flingsalt
600 g laxfilé
100 g fetaost
2 msk olivolja
2 krm timjan, färsk eller torkad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Tvätta potatisen och skala löken, dela sedan dessa på hälften gnid in dom med ca 1 msk olivolja på den delade sidan. Lägg i en ugnsfast form med den delade sidan uppåt.
Ställ in potatis och lök i ugnen, klara efter ca 30-45 min, när det blivit en fin ljusbrun yta och potatisen är mjuk, känn efter med en tandpetare.
Mosa fetaosten och blanda med 1 msk olivolja och timjan.
Lägg laxen med skinnsidan nedåt, gör ett snitt i laxen så att det blir som en ficka hela vägen, fyll sedan fickan med fetaosten. Placera laxen på en ugnsfast form och ställ in i ugnen när potatis och lök är halvklar, då blir allt klart samtidigt.
Salta potatisen och löken när den är klar.
Servera med en sallad.