Fetaostfylld butternutsquash

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Butternutsquash är en ovanligt färgglad och spännande grönsak för att vara ha sin säsong i november. Här kommer ett recept på hur man kan tillaga den på enklast och godast möjliga sätt.

Ingredienser

  • 1 butternutsquash
  • 50 g olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Havssalt
  • Färskmalen svartpeppar
  • 200 g fetaost
  • 1/2 kruka basilika
  • Instruktioner

    Dela squashen i två halvor och skrapa bort kärnorna. Häll över lite olja och krydda halvorna med salt, peppar, och och hackad vitlök. Baka sedan halvorna i ugnen ca 1 timme på 190 grader. Ta ut dem och skrapa ut det bakade fruktköttet, tills det skrapat så mycket att det är lite mindre än en centimeter fruktkött kvar från skalet. Gör ett mos av squashköttet, blanda sedan med fetaost, basilika, samt lite mer olja, salt och peppar. Fyll de skrapade squashformarna med moset från squashen och baka av ytterligare 15 minuter innan det är redo att serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben