Fetaostfyllda hjortfärsbiffar

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Underbart gott! Jag serverade med en tomatsalsa och kokt potatis och en kall vitlökssås.

Ingredienser

  • 800 g hjortfärs
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor
  • Ca 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar + lite till ostblandningen
  • 6 soltorkade tomater i olja, finstrimlade/hackade
  • 1-2 msk färsk timjan, finhackad
  • Några droppar olja från tomatburken
  • 125 g fetaost
  • 1 tsk olja vid behov till fetaostfyllningen
  • Smör att steka i
  • Instruktioner

    Blanda färsen med ägg, salt, peppar, pressad vitlök. Forma 12 jämnstora biffar. Mosa fetaost och blanda med de strimlade tomaterna, lite svartpeppar och timjan, för att det ska hålla ihop tillsätt lite "tomatolja" + olja och fördela på 6 av biffarna, men lägg inte ostblandningen enda ut i kanten. Täck över ostblandningen med de 6 biffar som återstår och tryck till i kanterna. Stek i medelvarm panna med smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben