Fetaostfyllda färsbiffar med tomatkompott

Serverar: 4 portioner

Dessa färsbiffar får lite grekisk touch av fetaost.

Ingredienser

  • 1 schalottenlök, riven
  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 100 g fetaost
  • Tomatkompott
  • 500 g små tomater i olika färger, delade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk färsk timjan, repad
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk crema di balsamico
  • Garnera med
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Lägg tomaterna i en smord ugnssäker form. salta, peppra och krydda med timjan. Strö över lök och ringla över olivolja och Crema di balsamico. Ställ in formen i mitten av ugnen och baka ca 45 minuter.
    3. Blanda samman lök, köttfärs, salt, peppar och ägg till en smidig färs. Forma färsen till fyra runda biffar. Lägg dem på smörpapper.
    4. Gör en grop i varje biff och lägg ner bitar av fetaosten. Täck fetaosten med färs och forma biffarna runda och något tillplattade.
    5. Bryn biffarna på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg över dem i formen med tomatkompotten och fortsätt tillagningen, ca 5 minuter.
    6. Garnera med persilja och servera med kokt potatis, ris eller pasta.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ullajo 23 maj 2009

    Mycket god och lättlagad rätt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben