Fetaostfylld strutsfilé

Serverar: 6-8 portioner

Vad är det som är rött, mört, och nyttigt med låga värden av både kolesterol och fett? svar: struts

Ingredienser

  • 1 kg strutsfilé
  • 120 g fetaost
  • Hushållssnöre
  • 6 skalade vitlöksklyftor
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Skär ett längsgående snitt på filén med en vass kniv med långt knivblad och vik ut köttet efter hand. Se till att köttplattan inte blir tjockare än ett par centimeter. Skär med små kontrollerade rörelser, tills hela filén har blivit en något så när jämn platta.
    3. Smula och fördela osten ovanpå köttet. Bind ihop med hushållssnöre så att osten stannar kvar. Stick små hål i köttet med en liten vass kniv och späcka med vitlöksklyftor. Salta och peppra och bryn köttet i smör runt om. Stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 60 grader. Det tar ca 40 minuter.
    4. Låt köttet vila 15 minuter innan det skärs upp inför servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben