Fetaostfyllda broccolibiffar med tzatziki a la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Fetaostfyllda broccolibiffar med tzatziki 5 p/port och här är beräknat på 4 port.

Ingredienser

  • 1 charlottenlök
  • 1 dl avorioris eller jasmin
  • 2 tsk olja
  • 2 dl vatten
  • ½ buljongtärning
  • 2 potatisar
  • 125 g broccoli
  • 100 g fetaost (max 16%)
  • 1 ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk färsk oregano (eller 1 ½ tsk torkad)
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tzatziki
  • 2 dl naturell yoghurt max 3%
  • 1 bit gurka
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Riv gurka som du kramar ur och sedan har i i yoghurten. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen och mogna en stund.
    2. Finhacka löken och stek tillsammans med riset i olivoljan. Häll på vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 min. Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dom i en annan kastrull. Hacka broccoli och smula fetaosten. Mosa dom kokta potatisarna i en skål och blanda i riset. Tillsätt broccoli, feta och ägg. Rör ner potatismjöl och kryddor. Forma till biffar och stek dom tills dom fått fin färg.
    3. Riv eller hacka gurkan. Pressa eller riv vitlöken. Rör ned det i yoghurten och krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    jopper 21 januari 2011

    Kanongott! Tack för receptet :) och kidsen älskade dem

    ostrom-jenny 10 april 2012

    \'Ska broccolin vara rå??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben