Fetaostgratinerad lax med rödbetsrisotto

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och färgglad fiskrätt som passar lika bra till vardags som till fest

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé, ca 500 g
  • 1/2 tsk salt
  • Risotto
  • 400 g färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör
  • 2 1/2 dl ris, gärna avorioris
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Oströra
  • 200 g Fetaost
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala rödbetor och lök. Skär dem i små bitar. Fräs dem i lite av smöret i en gryta. Rör i riset och häll på buljongen. Låt det koka under lock ca 20 min.
    3. Mosa osten och blanda med matyoghurt, rosmarin och svartpeppar. Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Salta och bred hälften av oströran på laxbitarna. Stek i mitten av ugnen i 12-15 min.
    4. Rör ner resten av smöret i det kokta riset och smaksätt med salt och peppar.
    5. Servera laxen med risotton och en klick oströra.
    6. Serveringstips Ugnsstek rödbetor och servera till laxen. Skala och klyfta 1/2 kg rödbetor. Sätt in i ugn ca 10 min före laxen och stek dem sammanlagt ca 25 min.
    7. Jag brukar även byta ut en del av smöret mot riven parmesanost i risotton. Man kan också piffa upp smaken på fisken ytterligare genom att använda rökt fetaost

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben