Fetaostpaj med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Snabb och god paj. Gör sig bäst att ätas ljummen då den fått stå till sig lite.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 250 g Kesella 10%
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 150 g soltorkade tomater
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde eller crème fraiche
  • 200 g fetaost
  • Svartpeppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig deg. Tillsätt ev lite mer mjöl om degen blir för kladdig. Vill man så kan man plasta in degen och låta den vila i kylskåpet i ett par timmar. Smöra en pajform och tryck ut degen. Nagga degen med en gaffel och förgrädda i ugnen 10-15 minuter i 175 c°.
    2. Fyllning: Hacka tomaterna grovt och lägg i pajskalet. Vispa samman ägg och grädde/crème fraiche och kryddorna, ös ner över tomaterna i pajskalet. Smula fetaosten över.
    3. In i ugnen ca 30 min i 200 grader. Godast att äta ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben