Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

En smakrik paj med skal av fullkornsmjöl och olivolja, proppfyllt med medelhavsfavoriter.

Ingredienser

  • Deg
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl Zeta Olivolja Extra Vergine
  • 3 msk vatten , kallt
  • Fyllning
  • 1 påse färsk bladspenat (80 g)
  • 1 Zeta Feta (150 g), tärnad
  • ½ burk Zeta Soltorkade Tomater Strimlade (100 g)
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl Zeta Oliver Kalamata urkärnade
  • 2 msk bladpersilja , strimlad
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser till pajdegen. Täck över degen och låt degen vila i kyl minst 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut och klä en pajform (ca 26 cm i diameter) med degen. Nagga och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 15 minuter.
    2. Fyll det förgräddade pajskalet med spenat, fetaost och soltorkad tomat. Vispa ihop ägg och vatten och häll över fyllningen. Toppa med oliver och persilja. Sätt in pajen i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175°. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat. Pajen kan förberedas och värmas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben