Fetaostsås

Serverar: 3 portioner

Tid: 15 minuter

Sås med yoghurt, fetaost och oliver.

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt, typ Lindahls turkiska eller Arlas "Meze"
  • 100 g fetaost
  • 12 gröna oliver
  • persilja
  • 1 stor klyfta vitlök
  • salt
  • cayennepeppar
  • ev. socker
  • Instruktioner

    1. Lägg fetaosten i en skål, mosa den med en gaffel. Hacka oliverna och lägg dessa i skålen. Lägg i lite hackad persilja, fungerar med både färsk, fryst och frystorkad. Pressa ner vitlöken och fyll på med yoghurten. Ge burken med cayenne några rejäla dask, salta lite och rör runt. Låt stå en stund så smakerna får mogna, smaka av igen och krydda ev. mera.
    2. Sockret kan användas för att balansera syrligheten om den skulle bli något för stor.
    3. Passar till det mesta, kött, kyckling, potatis. En bra sås för grillat.

    Liknande recept

    3
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    vanillalover 10 april 2008

    Mycket god sås! Hade dock inte oliver i då detta inte är vår favorit precis... /Marie

    tanja_wahlgren 16 augusti 2013

    En mycket god sås som blev uppskattad av alla.

    tanja_wahlgren 16 augusti 2013

    En mycket god sås som blev uppskattad av alla.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben