3 dl yoghurt, typ Lindahls turkiska eller Arlas "Meze"
100 g fetaost
12 gröna oliver
persilja
1 stor klyfta vitlök
salt
cayennepeppar
ev. socker
Instruktioner
Lägg fetaosten i en skål, mosa den med en gaffel.
Hacka oliverna och lägg dessa i skålen.
Lägg i lite hackad persilja, fungerar med både färsk, fryst och frystorkad.
Pressa ner vitlöken och fyll på med yoghurten.
Ge burken med cayenne några rejäla dask, salta lite och rör runt.
Låt stå en stund så smakerna får mogna, smaka av igen och krydda ev. mera.
Sockret kan användas för att balansera syrligheten om den skulle bli något för stor.
Passar till det mesta, kött, kyckling, potatis. En bra sås för grillat.
Mycket god sås! Hade dock inte oliver i då detta inte är vår favorit precis... /Marie
En mycket god sås som blev uppskattad av alla.
En mycket god sås som blev uppskattad av alla.