Fettfri sockerkaka

Fettfritt!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-2 msk kakao
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda i äggsmeten. Blanda till sist i vattnet. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i 175 grader i 20-25 minuter.
    2. Det går också bra att göra muffins av samma smet, då blir gräddningstiden cirka 15 minuter. Lägg gärna en klick marsankräm (ej vid mjölkallergi) eller sylt i varje form.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (5)

    DevourMe 3 september 2008

    hur stor är den, typ hut många bitar blir det?

    mfh0e 5 april 2009

    Det är inte fettfritt då äggulan är 28 %-ig. Dock mycket gott recept, kan rekomendera att ha i en tsk kanel och ett äpple i, blir sjukt gott!

    nasiki 21 april 2011

    min man tycker den ar en 5,han hatar smor,margarin ,jag la i choklad bitar super.

    evahellstrom 29 juli 2011

    Jättefin. Gott med några färska bär till :)

    123kicki 5 oktober 2011

    Otroligt god o enkel kaka klar 5.a Christina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben