Fettsnål, underbar fruktkaka

Serverar: 1 portioner

Helt underbar, det enda matfettet är till för att smörja formen. Bakad på youghurt

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl turkisk, tjock youghurt
  • ½ dl rom
  • ½ dl sirap
  • 1 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100-200 g mörk choklad
  • 10 torkade aprikoser
  • 10 katrinplommon
  • ½-1 dl russin
  • ½ dl solrosfrö
  • 1/4 dl linfrö ( en liten näve )
  • 1 dl cashewnötter
  • ½ dl mandel
  • ½ dl hasselnötter
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3-4 dl vetemjöl
  • Ströbröd eller mandelhack till formen
  • Lite smör eller olja till formen
  • Instruktioner

    1. Klipp frukten i småbitar och blanda med rommen, sockret och sirapen. Låt stå ett tag.
    2. Hacka chokladen och nötterna. Blanda med grahamsmjölet, lin- och solrosfrö.
    3. Vispa ihop ägg och youghurt långsamt. Häll i övriga ingridienser och rör till en smet. Häll på vetemjöl, 1 dl åt gången så degen inte blir för fast. Den ska vara kletig.
    4. Klicka ut i en smörd sockerkaksform. Grädda 175 grader i 40 min

    Liknande recept

    4
    1 h 20 min
    1

    Kommentarer (1)

    MatHanna 27 september 2008

    Verkar riktigt gott, kanske ett nytt nyttigare alternativ till den klassiska fruktkakan till jul?! Bugar och bockar för receptet! MatHanna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben