Fettuccine Alfredo

Serverar: 4 portioner

En härlig pastarätt i all sin enkelhet. Den får underbar smak av färsk basilika och parmesanost och toppas med valnötter.

Ingredienser

  • ½ dl hackade valnötter
  • 400 g pasta, fettuccine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 knivsudd pepparfrukt, finhackad
  • 1½ dl strimlad färsk basilika
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1 dl riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader och rosta valnötterna ca 5 minuter i ugnen. Se upp så att de inte bränns vid.
    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Pastan ska vara al dente (tuggmotstånd).
    3. Skala och hacka vitlöken. Värm buljongen i en kastrull. Tillsätt vitlök och pepparfrukt. Låt koka 2 minuter och ta sedan från värmen. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
    4. Lägg pastan i en stor serveringsskål och häll över buljongen. Blanda ner basilika och svartpeppar. Strö över parmesan och valnötter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben