Färsk Fettuccine á la Mellan
På bara 2 minuter är pastan kokad fast såsen tar ju lite längre tid förstås. Enkelt dagen efter också, lägg upp på tallrik och in i micron, 2 minuter på högsta effekt, och sen är lunchen klar
Ingredienser
500 g fettuccine
Sås
700 g köttfärs
1 pkt bacontärningar
1 burk 400 g champinjoner
1 stor gul lök
4 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
1 dl tomatpuré
3-4 dl matlagningsgrädde
1 buljongtärning vitlök & persilja
1 dl vatten
Några stänk soja
Salt
Svartpeppar
½ - 1 tsk Kebabkrydda
Instruktioner
- Stek köttfärs och bacon. Häll över i en gryta. Hacka löken, vitlöken och champinjonerna och stek dem. Häll i grytan. Blanda i resten av ingredienserna och låt småkoka i 40 minuter. Smaka av med ev mera/flera kryddor.
- Koka fettuccinin 2 minuter. Häll av vattnet. Lägg upp på tallrik med sås och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Vart har vinet tagit vägen?
Det var tur att där inte skulle ingå vin i såsen...för det hade blivit ganska snålt. "Una broma" hehe.
Skämt o sido..tittade på den engelska kocken James...han hade oxå bacon i sin "bolognese"...så jag ska följa ditt recept nästa gång...och inte göra som vanligt...dvs bara ta vad man haver...hemma...låter supersmarrigt.