Färsk Fettuccine á la Mellan

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

På bara 2 minuter är pastan kokad fast såsen tar ju lite längre tid förstås. Enkelt dagen efter också, lägg upp på tallrik och in i micron, 2 minuter på högsta effekt, och sen är lunchen klar

Ingredienser

  • 500 g fettuccine
  • Sås
  • 700 g köttfärs
  • 1 pkt bacontärningar
  • 1 burk 400 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl tomatpuré
  • 3-4 dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning vitlök & persilja
  • 1 dl vatten
  • Några stänk soja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ - 1 tsk Kebabkrydda
  • Instruktioner

    1. Stek köttfärs och bacon. Häll över i en gryta. Hacka löken, vitlöken och champinjonerna och stek dem. Häll i grytan. Blanda i resten av ingredienserna och låt småkoka i 40 minuter. Smaka av med ev mera/flera kryddor.
    2. Koka fettuccinin 2 minuter. Häll av vattnet. Lägg upp på tallrik med sås och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    LaJefa 28 november 2008

    Vart har vinet tagit vägen?

    LaJefa 28 november 2008

    Det var tur att där inte skulle ingå vin i såsen...för det hade blivit ganska snålt. "Una broma" hehe.

    LaJefa 28 november 2008

    Skämt o sido..tittade på den engelska kocken James...han hade oxå bacon i sin "bolognese"...så jag ska följa ditt recept nästa gång...och inte göra som vanligt...dvs bara ta vad man haver...hemma...låter supersmarrigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben