Fias limpor

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Jag har fått receptet av en god vän. Vet ej var det kommer ifrån från början Dessa limpor är lättbakta och går att frysa

Ingredienser

  • 1 l vatten 37 grader
  • 3 pkt blå jäst
  • 3 ägg
  • 1 pkt farinsocker
  • 1 påse brödkrydda
  • 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    Värm degspadet till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet och tillsätt resten. Blanda i alla övriga ingredienser och arbeta degen i ca 8 minuter i maskin. Låt degen jäsa i 30 minuter. Arbeta upp degen och töm upp den på bakbordet. Dela degen i två delar och baka ut varje del till 3 limpor Baka ut en del i taget och lägg limporna i smor limpform på 1½ l, nagga limporna och låt dem jäsa i 30 minuter. Grädda längst ned i ugnen i 40 mimuter på 175 grader. Låt kallna under duk Efter halva gräddningstiden kan de 3 sista limporna bakas ut ochläggas i fom för jäsning.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben