Fias räkor i tomatsås

Serverar: 4 portioner

Helt underbart till pasta.

Ingredienser

  • 3-4 dl räkor (skalade)
  • 1 kg krossade tomater med chili
  • 1 dl frysta ärtor
  • 150 g majs
  • ½ purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 kalv buljongtärning
  • 1 msk smör
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala eventuellt räkorna.
    2. Skär tunna skivor purjolök och hacka sönder lite snabbt, skär paprikan i lagom stora bitar. Smält smöret och vänd runt parikan och purjolöken lite snabbt, häll i krossade tomater, buljong och en stänk med vitpeppar (efter smak), koka i ett par minuter till parikan och purjolöken är lite mjuka. Häll i resten av ingredienserna och koka upp. Färdigt att servera med pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nilha 8 november 2009

    Tog bara hälften så mycket tomater och det var tillräckligt. Lätt att göra. Dock smakade inte räkorna så mycket så man kan nästan lika gärna hoppa över dem anser jag. Gott annars!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben