Fiberbröd i långpanna

Lätt att göra, gott och nyttigt att äta.

Ingredienser

  • 2½ dl fiberhavregryn
  • ½ dl linfrö
  • 1 dl vete eller rågkross
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk sirap
  • 1 tsk salt
  • 3/4 dl olja
  • 1 dl havre eller kruskakli
  • 3 dl rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda fiberhavregryn, linfrö, vete- eller rågkross och mjölk, låt stå i minst 2 timmar, gärna längre.
    2. Smula jästen i en bunke. Tillsätt 37 C vatten och rör så att jästen löser sig. Tillsätt den tidigare gjorda blandningen samt sirap, salt, olja, kli och rågmjöl. Arbeta in lite i taget av vetemjöl till degen blir jämn. Låt jäsa 45 minuter.
    3. Arbeta degen lätt på bakbord eller i assistent. Tillsätt vetemjöl om det behövs. Bred ut degen i smord och bröad långpanna. Låt jäsa 45 minuter.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter, 225 C, Skär brödet i portionsbitar. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    farmoringer 8 september 2008

    Det här blev ett gott bröd. Hade inga fiberhavregryn hemma, bara vanliga. Visste inte vad jag skulle bröa långpannan med så jag tog psylliumfrön. Det blev ett smaskens bröd..

    Evia 20 oktober 2008

    Detta bakade jag härom dag och det var mycket gott.

    MammaIrene 2 februari 2009

    Hej Bodil! Nu harjag bakat detta brödet 2 ggr och det är verkligen ett toppenbröd!!!! Jag älskar smaken och att det dessutom är lätt att göra stör ju inte direkt... Jag ströade med solrosfrön o det tyckte jag blev gott... Tack för ett toppenrecept!!! Jag komemr göra det många gånger!!!

    Jenniewe 5 maj 2013

    Lätt att baka och gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben