Fiberbröd i långpanna

Serverar: 24 portioner

Ett gott frukostbröd. Går bra att frysa in.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 morot, riven (ca 2 dl)
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 5 dl vatten, ljummet
  • 1 dl flytande margarin eller rapsolja
  • 12-13 dl matbrödsmjöl, fyra sädesslag
  • Instruktioner

    1. Lägg jästen i delar, salt, kryddor, morot och solroskärnor. Tillsätt vatten och matfett, rör om. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta degen väl i matberedare eller för hand.
    2. Låt den jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    3. Arbeta ihop degen. Lägg den i en smord långpanna och tryck ut den så den täcker hela botten. Skär degplattan i 24 rutor ( 4 x 6 stycken ). Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
    4. Värm ugnen till 225°C.
    5. Grädda mitt i ugnen, 13 - 15 minuter. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben