Fiberrika blåbärsrutor

Serverar: 20 portioner

Nästan nyttigt och framför allt gott!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk, alternativt mjölkersättning exempelvis havredryck
  • 1/2 dl flytande fett eller rapsolja
  • 1/2 pkt jäst (25 g)
  • 1/2 dl ströråsocker eller lättströ (Hermesetas, Suketter)
  • 1/2 krm salt
  • 6 dl fullkornsvetemjöl
  • Att lägga ovanpå
  • 250 g djupfrysta blåbär (bären ska vara tinade och avrunna)
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn
  • 1/2 dl flytande fett alternativt rapsolja
  • 1/2 dl lättströ, alternativt ströråsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225 grader
    2. Smörj en liten långpanna 20x30 cm och täck bottnen med bakplåtspapper. Värm degspadet till 37° och rör ut den smulade jästen med detta. Tillsätt socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Ta mer mjöl om det behövs. Skrapa ned degen på mjölat bord och kavla ut den till formens storlek. Flytta degen till formen och låt jäsa under bakduk i 45 minuter. Strö bären över degen. Blanda samman havregryn, fett och sötningsmedel. Fördela havremassan ovanpå bären och skjut in formen mitt i ugnen. Grädda kakan ca 15 minuter och låt svalna innan du skär upp i rutor. Kakan kan frysas

    Liknande recept

    5
    45 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben