Blåbärsrutor

Serverar: 30 portioner

En kaka med mycket gott på

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 4 1/2 dl mjöl
  • 1 dl vaniljsåspulver
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk grädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl färska eller frysta blåbär
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en liten långpanna ca 25x35 cm. Hacka samman snabbt alla ingredienserna till kakbottnen och tryck ut jämnt i långpannan och tryck även upp lite på kanterna. Förgrädda bottnen i nedre delen av ugnen 7-8 min. Vispa samman alla ingredienserna till fyllningen helt lätt utom blåbären. Häll ut smeten jämnt över mördegsbotten och strö sist över blåbären. Ställ in formen i ugnen igen och grädda kakan ytterligare tills fyllningen har stannat ca 15 min. Skär upp kakan i rutor då den kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    superduper 31 juli 2008

    Superenkel och jättegod !!

    asamariah 8 augusti 2008

    Enkel och god! Känns sm en riktig farmorskaka ;)

    Gunn57 21 augusti 2009

    Jättegoda Blev 5 stjärnor Tack Tack

    chunza 14 september 2009

    Supergod kaka,absolut fem stjärnor=)

    LouiseHestra 30 augusti 2011

    Kanon god!

    Fladie 15 juni 2013

    Mycket god kaka och mördegen hade fått fler än 5 stjärnor om det varit möjligt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben