Blåbärsrutor i långpanna

Härliga blåbärsrutor som du snabbt och enkelt gör i en långpanna.

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 2½ dl mjölk
  • 75 g rumsvarmt smör eller margarin
  • ¾ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 6½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2½ msk råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl blåbär
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken fingervarm och tillsätt den. Rör om tills jästen är upplöst.
    2. Klicka ner matfettet. Tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ner vetemjöl och arbeta samman till en smidig men ganska lös deg.
    3. Smörj en liten långpanna som mäter ca 22*32 cm med matfettet, eller klä med bakplåtspapper. Klicka ut degen i formen och jämna till ytan. Ställ att jäsa till knappt dubbel storlek ca 45 minuter.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Strö potatismjöl, råsocker och vaniljsocker över blåbären och rör om försiktigt.
    5. Vispa upp ägget lätt och pensla ytan på det färdigjästa brödet. Strö över bär blandningen och därefter pärlsockret.
    6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Skär upp bitar när den har kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben