Blåbärsrutor med smultopping

Tid: 50 minuter

Läckerbitar.

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 2 msk bakpulver
  • 300 g smör,kylskåpskallt i bitar
  • 2 ägg
  • Fyllning
  • 2 l färska eller 800 g frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • Strössel
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • Ev 100-200 g riven mörk choklad
  • Vispad grädde till serveringen
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker bakpulver i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen och knåda in äggen.
    2. Smörj en långpanna och tryck ut degen i formen. Blanda blåbär och potatismjöl. Fördela bären över degen.
    3. Blanda havregryn, socker och vaniljsocker till ett strössel. Smält smöret, häll det i havreblandningen, blanda och fördela över bären.
    4. Grädda i 200 grader, 25-30 min. ' Riv eventuellt över mörk choklad, medan kakan fortfarande är ljummen.
    5. Servera med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben